Standby-kø, virtuell kø, Genie, Genie+ og Individual Lightning Lane

Det er ikke til å komme utenom at man må regne med å stå i en del kø, hvis man besøker Walt Disney World. Ta gjerne en titt i vår seksjon for Tips og Triks for noen gode råd, for å minimere tiden dere står i kø.

De fleste attraksjoner har en vanlig «standby»-kø, med unntak av større nye attraksjoner, som vanligvis opererer med en virtuell kø i en kortere eller lengre periode i tiden etter åpning. Da distribueres plasser i køen via «My Disney Experience»-appen, normalt to ganger om dagen, kl. 07:00 og 13:00. Disney World opererer også med en hurtigkø på de aller fleste attraksjoner. Denne hurtigkøen kalles «Lightning Lane». Før pandemien ble Disney Worlds system for hurtigkø kalt FastPass, men fra 19. oktober 2021 ble dette erstattet av et nytt tredelt system kalt Genie, Genie+, som gir tilgang til Lightning Lane for de fleste attraksjoner, samt Individual Lightning Lane.

Genie er en gratis tjeneste som, basert på dine preferanser, lager en dagsplan for deg. Denne oppdateres kontinuerlig gjennom dagen, basert på dine valg, og tilgjengelighet av ulike attraksjoner. Genie gir IKKE tilgang til Lightning Lane.

Genie+ er en betalt tjeneste hvor man kan velge en og en Lightning Lane gjennom dagen. Du kan velge din første Lightning Lane allerede klokken syv om morgenen (gjør det!). Du får da tilegnet et tidsrom på en time en gang i løpet av dagen (første ledige tidspunkt), hvor du kan benytte Lightning Lane til den attraksjonen du har valgt. Du kan så du velge din neste Lightning Lane når du har brukt den første, eller det har gått to timer fra du valgte din forrige Lightning Lane for dagen (regnet fra parkens åpningstid). Dvs. bestiller du en Lightning Lane klokken syv om morgenen, med en returtid klokken 13:00-14:00, og parken åpner kl. 09:00, kan du bestille en ny Lightning Lane kl. 11:00, og nok en kl. 13:00, selv om du ennå ikke har brukt den første du bestilte. Med denne regelen kan man f.eks. bruke morgen/formiddag til å samle opp flere Lightning Lanes etter hverandre for ettermiddag/kveld, selv om man normalt ikke får en ny Lightning Lane før man har brukt den man allerede har.

Individual Lightning Lane. Enkelte spesielt populære attraksjoner (gjerne en eller to i hver park) har det som kalles Indiviual Lightning Lane, dvs at tilgang til disse attraksjonenes Lightning Lane ikke er tilgjengelig gjennom Genie+, men må betales for individuelt. Tilgang til attraksjoner med Individual Lightning Lane kan velges og kjøpes uanhengig av Genie+. I motsetning til Genie+, hvor man får tildelt første tilgjengelige, kan man selv velge blandt alle ledige tider i løpet av dagen.

Tilgangen til Lightning Lane gjelder innenfor et tidsrom på en time fra det tidspunktet man har valgt. Normalt vil man kunne få tilgang fem minutter i forkant og 15 minutter i etterkant av ditt angitte tidsrom. Har du f.eks. booket en Lightning Lane kl. 13:10-14:10, kan du normalt benytte denne i tidsrommet 13:05-14:25 uten problemer.

NB! Sørg for at det er en person i reisefølget som har ansvaret for booking av Lightning Lane og at alle billetter er knyttet til vedkommendes «My Disney Experience»-app, slik at hen kan bestille for alle samtidig.

Total Views: 106 ,