Tips & triks

HVILKE BILLETER SKAL MAN VELGE
Et besøk i Disney World er ingen billig fornøyelse. Det kommer man ikke utenom. For de fleste vil ordinære biletter være det rimeligste, men å kjøpe et årskort (Annual Pass) kan faktisk lønne seg i enkelte tilfeller.

Årskort – Har man beregnet å være lenge i Florida og planlegger å bruke mye tid i Disney World, eller returnere igjen innen ett år, kan man vurdere å kjøpe årskort. Dette gir svært god fleksibilitet og gode muligheter for minimalt med kø. Det dyreste årskortet gir ubegrenset adgang til alle parker og badeland. Det betyr at man kan dra full nytte av Genie+, hvis man benytter det. En god idé er da å bruke halve dager i parkene: Da reserverer man Lightning Lanes til tidlig på dagen (gjerne fra kl. 09.00) på de mest populære attraksjonene og kommer til parken ca en halv time før de åpner (gjerne enda litt tidligere for Magic Kingdom, da turen fra parkering til parken tar litt lenger tid). Så tidlig på dagen er det minst folk og man kan kjøre en kombinasjon av attraksjoner med lite kø og de attraksjonene man har Lightning Lane på (Genie+). Så tar man en tidlig lunsj, så nære kl. 11.00 som mulig (helst ikke etter 11.30).Når man selv er ferdig med lunsj vil klokken være rundt 12.00 og restaurantene vil fylles opp av alle andre som skal spise, og køene vil være noe mindre. Så kjører man attraksjoner så lenge køene ikke er for lange, eller man kan få tak i Lightning Lane-reservasjoner innen rimelig tid. Avslutt dagen med litt avkjølende shopping eller en ikke spesielt avkjølende titt på paraden (i Magic Kingdom om man er der). Så kan man for eksempel dra tilbake til en av parkene for fyrverkeriet om kvelden. En annen mulighet er å kose seg i badeland eller i eget basseng først på dagen og dra i parken om ettermiddagen/kvelden og kjøre noen attraksjoner, og se fyrverkeriet om kvelden. Velger man å benytte seg av Genie+, kan dette være en god måte å gjøre det på. Da benytter man seg av 2-timersregelen for bookinger av Lightning Lane i Genie+, og samler opp flere bookinger for ettermiddag/kveld i løpet av morgenen/formiddagen.

Ordinære billetter – Man kan benytte mye av den samme strategien som om man har årskort; Vær i parken før den åpner. Man bør uansett belage seg på en del kø, selv om man benytter Genie+. Om man ønsker er det mulig å dra fra parken midt på dagen og komme tilbake mot kvelden, men vær oppmerksom på at dette er en ganske tidkrevende prosess hvis man er i Magic Kingdom, siden parkeringsplassen ligger et stykke unna og man må fraktes dit med båt eller monorail. Er man hele dagen i parken, kan det være en god idé å shoppe, se noen show eller beregne å ta noen av de attraksjonene med minst kø, på den travleste tiden midt på dagen. Har man kjøpt såkalte «Park hopper»-billetter betyr det at man kan besøke flere parker på samme dag. Vær oppmerksom på at man ikke kan reise til en ny park før etter at man har besøkt den parken man har ordinær billett til En god kombinasjon kan f.eks. være å bruke en halv dag i Epcot og en halv dag i Hollywood Studios. Start dagen tidlig i en av parkene, så man kan kjøre de mest populære attraksjonene tidlig.

START DAGEN TIDLIG
Et annet godt tips er å starte lengst inn i parken, vel og merke hvis man er der når parken åpner. Attraksjonene nærmest inngangen har gjerne lengst kø først på dagen.

LIGHTNING LANE
Synes du at du har råd, bruk alltid Genie+ og Individual Lightning Lane. Benytt «My Disney Experience»-appen flittig. Det kan fort dukke opp nye ledige tidspunkter til Lightning Lane, siden folk endrer og kanseller sine bookinger hele tiden.

VÆRET
Benytt også gjerne været til din fordel. Spesielt sommer og høst må man regne med en kraftig ettermiddagsbyge i Florida. Hvis du finner deg et tørt sted å oppholde deg til bygen er over vil en god del mennesker ha forlatt parken pga. regnet. Man vil derfor kunne oppleve noe mindre kø etter en byge. Spesielt gjelder dette i vannparkene. Her blir alt stengt når det regner, fordi det ofte følger torden med bygeværet, og man vil stort sett alltid oppleve at det er betydelig færre mennesker i parken når regnværet har gitt seg. I Blizzard Beach finnes solsenger plassert under tak, så møt opp når parken åpner og forsøk å sikre deg en av disse, så har man et sted å oppholde seg når det regner. I Typhoon Lagoon finnes denne type solsenger kun til leie, for en ganske høy pris.

Total Views: 117 ,