Mat

Det er et stort utvalg av restauranter i Disney World, med alt fra fast food til mer eksklusive spisesteder, og restauranter hvor man kan møte ulike Disneykarakterer. Dette kalles Character Dining og er meget populært og ganske dyrt, men en fin måte å møte mange ulike karakterer på, uten å måtte stå i lange køer i parkene. Så har man for eksempel et barn som gjerne vil møte alle prinsessene kan man velge «Cinderella’s Royal Table» i Askepottslottet eller «Akershus Royal Banquet Hall» i den Norske paviljongen i Epcot. Her kommer mange av Disneyprinsessene bort til bordet etter tur og man kan få autograf og ta bilde.

Cheeseburger pods og sjokolademousse fra Satuli’ Canteen i Animal Kingdom

Generelt er maten i Disney World ganske dyr, i hvert fall om man velger restauranter med bordservering, men det kan også være en veldig fin opplevelse. Søk gjerne på nettet for restaurantanmeldelser, for ikke alle restauranter i Disney World har like god mat. Alle kan gjøre bordbestillinger hele 30 dager i forveien, og for de mest populære, som «Cinderella’s Royal Table» i Magic Kingdom eller «Space 220» i Epcot, vil dette ofte være påkrevet i de mest besøkte periodene.

Disney Dining Plan

I 2024 returnerte Disney Dining Plan (DDP), som kort forklart er en måte for Disney World-besøkende å forhåndsbetale maten sin på. Hvis du vil bruke dining plan for å kjøpe mat eller snacks, må du se etter DDP-symboler på menyene i appen eller på restauranten. Hvis du er interessert i å teste Dining Plan på din tur til Disney World, bør du først regne på om det er verdt det for deg og gruppen din, dvs. om du planlegger å bruke mer eller mindre penger på mat enn kostnaden for Disney Dining Plan. Imidlertid, hvis du vil ha bekvemmeligheten av å ha maten betalt FØR turen din, kan det uansett fortsatt være verdt det.

Total Views: 81 ,