Været

Været i Florida kan være vekslende med varme, høy luftfuktighet og ettermiddagsbyger, store deler av året. På de tidene av året hvor det oftest kommer ettermiddagsbyger, er det en god idé å være i parken når den åpner om morgenen. Da er det som regel ikke regn, litt kjøligere i luften og færre folk i parkene.

Vinter: Relativt lav luftfuktighet, kjøligere netter og vekslende temperaturer på dagtid (et sted fra 15-25 grader), som en god norsk sommer. Lite regn på dagtid.
Vår: Litt høyere luftfuktighet. Varmt, med temperaturer i øvre halvdel av 20-tallet på dagtid. For det meste tørt, men noen regnskurer kan forekomme.

Sommer: Godt og varmt, med høyere luftfuktighet. Dette er naturlig nok den varmeste tiden av året, og man kan regne med en ettermiddagsskur de fleste dager.
Høst: Varmen er på nivå med våren, men dette er en litt fuktigere periode, med ettermiddagsbyger som på sommeren. I tillegg er dette orkansesong, men innlandet i Florida får aldri den aller kraftigste vinden, fordi orkanene mister styrke når de kommer inn over land. De aller fleste hus er bygget for å tåle en orkan av kategori 3. Høsten er også en tid med færre turister i Florida og generelt den tiden man bør reise om man vil unngå de verste køene.

ÅRET GJENNOM

VÅR

Mars
Hvis du reiser til Florida i mars, vil du mest sannsynlig bli møtt av behagelig, mildt vær. Mars er ofte middels varmt, med temepraturer mellom 14 og 26 grader. Dette er tiden på året det kan være lurt å kle seg i lag. Noen ganger vil det være varmt nok for shorts og en t-skjorte midt på dagen, men om kvelden vil du kanskje ønske å ta på deg en jakke eller genser.

April
April er litt varmere enn mars, med temperaaturer fra 17 til 29 grader. Noe som kanskje overrasker med april, er at det er en av de minst regnfulle månedene i Orlando! I gjennomsnitt vil du oppleve omtrent 4 regnfulle dager i løpet av hele måneden. Men sørg for å ta med regnponchoen i tilfelle!

Mai
Hvis du forventer et solfylt og varmt Disney World, er mai din måned! Mens gjennomsnittstemperaturen bare er litt høyere enn april (21 til 31 grader), er man i en ganske fin mellomposisjon mellom for varmt og for kaldt. I slutten av mai vil temperaturen begynne å stige, så hvis du ikke er fan av alt for varmt vær, er begynnelsen av måneden en fantastisk tid å besøke Florida på. Mai har i gjennomsnitt 6 regnfulle dager, noe som gjør det til en relativt tørr måned!

SOMMER

Juni
Idet sommeren nærmer seg, begynner temperaturene å stige, men de varme temperaturene er ganske stabile gjennom hele sommeren. I juni ligger snittemperaturen mellom 23 og 33 grader, og det er ikke mye annerledes for juli og august. Juni har i gjennomsnitt rundt 12 regnfulle dager, men dette kan variere. Vanligvis skjer regnskyllene om ettermiddagen, så en god strategi er å prioritere utendørs attraksjoner om morgenen. Juni er også starten på orkansesongen! Selv om det ikke er vanlig at Orlando vil oppleve en orkan denne måneden, kan det skje, så vær oppmerksom.

Juli
Omtrent som i juni, ligger temperaturen mellom 22 og 33 grader. Ettersom været blir varmere, er det viktig å drikke godt med vann og passe på å ikke bli overopphetet. Så husk solkrem og gjerne en cap eller solhatt. Juli har i gjennomsnitt rundt 12 regnfulle dager, så sørg igjen for å prioritere utendørs attraksjoner, fordi disse vil være de første som stenger hvis regnet kommer. Heldigvis varer vanligvis ikke regnet i Florida lenge, så ikke bli for motløs hvis du ser en mørk sky eller to!

August
I august ligger som regel temperaturen mellom 24 og 33 grader. Det betyr ikke at du ikke vil se temperaturer som både er høyere og lavere enn dette! August har gjerne litt mer regn enn f.eks. juni, med et gjennomsnitt på 14 regnfulle dager. Dette betyr at det er 50/50 sjanse hver dag for at du vil se noe regn! Men som tidligere sagt dreier det seg ofte om forbigående ettermiddagsbyger, så husk å ta med regnponcho. Engangs regnponchoer er det letteste. De er rimelige og tar veldig liten plass. Du får kjøpt disse på steder som WalMart, Target, Publix osv.

HØST

September
Jippi, det er høst! Tid for kjøligere temperaturer…..eller? Vel …alt ettersom man ser det! Gjennomsnittet er noe lavere enn sommeren, men det er fortsatt ikke akkurat fleece- og ulltemperaturer. Temperaturene ligger mellom 23 og 32, så det er fortsatt shorts og t-skjorte som gjelder. September er midt i orkansesongen, og noen ganger kan ganske intense stormer komme på besøk på denne tiden av året (men ikke alltid). Det er uansett ingen grunn til bekymring! Disney World er godt forberedt på ekstremvær og har protokoller på plass for å holde gjestene og ansatte trygge. Husk også at Orlando ligger midt inne i landet, og orkaner mister kraft når de kommer inn over land.

Oktober
I oktober kan du forvente at temperaturene ligger mellom 20 og 29 grader. På denne tiden av året begynner Orlando endelig å gå tilbake til «kjøligere» temperaturer, så når solen går ned og du er i parkene om natten, vil du kanskje ha på deg en langermet t-skjorte. I gjennomsnitt ser Disney World rundt 5 regndager i oktober, men ikke la deg lure! Orkansesongen er ikke helt over ennå, og det er ikke utenkelig å se en storm rulle gjennom også i oktober.

November
November markerer den siste måneden av orkansesongen og det er svært lite sannsynlig at du vil se noen større stormer denne måneden – men ikke umulig! Gjennomsnittstemperaturen ligger fra 16 til 26 grader. Dette er en annen flott tid for perfekt milde temperaturer, pluss at november i gjennomsnitt bare ser rundt 4 regndager! Til tross for dette, ikke glem å ta med solbeskyttelse; selv om himmelen er overskyet, kan UV-strålene fortsatt nå huden din.

VINTER

Desember
Hvis komfortable til kjølige temperaturer og minimalt med regn er din greie, kan desember være den beste tiden på året for deg å besøke Disney World! Gjennomsnittlig er det bare rundt 4 dager med regn, mens temperaturene ligger mellom 13 og 24 grader. Dette er kanskje ikke det normale juleværet for oss nordmenn, men Disney gjør sitt beste for å få gjestene i riktig julestemning. Du kan til og med se noen «snøfnugg» mens du er i parkene, selv om disse snøfnuggene faktisk er laget av såpe! For de som ikke kan utstå kulden, kan dette være den perfekte måten å tilbringe ferien på, borte fra de frysende temperaturene her hjemme.

Januar
Januar er sannsynligvis den minst fuktige måneden i året! Det er også ganske kjølig, med en gjennomsnittlig temperatur på mellom 11 og 22 grader. Selv om det ikke er like varmt, sørg fortsatt for å drikke nok og beskytte deg med solkrem! Mangel på fuktighet betyr også færre regndager – januar har i gjennomsnitt 4 regndager. Imidlertid er dette tiden når det å bære en poncho og annet regntøy er minst like viktig som øvrige tider av året! Det siste du vil er å være både gjennomvåt OG kald.

Februar
Februar er måneden når temperaturene endelig begynner å stige litt igjen. Normalt ligger de mellom 12 og 24 grader, og vanligvis kan morgenen starte kaldt før det blir varmere i løpet av dagen. Akkurat som januar, er februar en ganske tørr måned. I gjennomsnitt vil Orlando få rundt 4 regndager i løpet av måneden. Februar er en flott tid for å unngå de største folkemengdene og samtidig nyte litt mildere temperaturer!

GENERELT

Dette er en god generell guide å følge når du planlegger din neste tur til Disney World. Været kan være uforutsigbart, så ikke bli overrasket hvis du ser mye regn under en tilsynelatende «tørr» måned eller temperaturer utenfor det normale. For eksempel så vi i februar 2023 at temperaturene nådde opp til 33 grader! Vi foreslår uansett å ha regnklær (les: engangs regnponcho) med deg til enhver tid og kle deg i lag, i de mer «kjølige» månedene.

Total Views: 88 ,