Når bør du reise

Å besøke Disney World kan være overveldende, men velger du riktig tidspunkt kan det gjøre opplevelsen langt mer behagelig. Mens høysesonger som Thanksgiving og juletider tiltrekker seg store folkemengder, finnes det også perioder med lavere besøkstall. For de som kan unngå skoleferier, gir norske høst- og vinterferier muligheten for en magisk opplevelse uten de store folkemengdene. Utforsk vår guide for å finne de rolige periodene med ideelle værforhold.

Amerikanske skoleferier og høysesonger

Høysesong er det ved Thanksgiving i slutten av november, ved juletider i slutten av desember, «Spring Break» i mars/april (med avslutning uken etter påske), og i slutten av mai ved Memorial Day-helgen, samt delvis i sommerferien.

Høst- og vinterferie: Lavere folkemengder, perfekt vær

Reiser man med barn og er begrenset av skoleferiene, er høstferien og vinterferien gode alternativer om man kan klare seg med en uke, eller evt søke en uke fri fra skole i tillegg. Her vil høstferien være den perioden med minst folk. Skal man ta en uke i tillegg bør denne legges før høstferien, da dette gir færrest folk i parkene. Ulempen med høsten er at dette er orkansesong, så er man ekstra uheldig kan man risikere at parken er stengt en dag eller to, men dette skjer svært sjelden. Les mer om været i Florida HER. Vinterferien kan også være en fin tid å reise på. Det er ikke alt for mange folk i parkene og været er for det meste tørt, men man kan risikere noen kjøligere perioder.

Etter påske, før sommerferien og sommeren

De første ukene etter påske (fra ca. en uke etter påske) er også en periode hvor det er færre folk, og hvor været heller ikke er på sitt aller varmeste og våteste. Sommeren er varm i Florida, med temperaturer opp mot 30-35 grader mange dager, og ofte med en kraftig ettermiddagsbyge (som kommer raskt og forsvinner like raskt). Første del av sommerferien har som regel færre besøkende, enn siste halvdel.

Høsten

Er man ikke begrenset av skoleferier vil slutten av august til midten av september, og delvis til og med den første uken i oktober, gi de aller laveste besøkstallene i løpet av året. Første halvdel av desember er også en periode med færre folk, og hvor været har begynt å bli tørrere.

«Crowd Calendar» tjenester

For de som ønsker detaljert planlegging, tilbyr tjenester som touringplans.com en «Crowd Calendar». Den gir deg innsikt i forventet besøksmengde og ventetider, slik at du kan tilpasse reiseplanen for en optimal opplevelse. Tjenesten viser publikumsnivået, på en skala fra 1-10, og man kan til og med se hvor lang kø det er beregnet å bli på en enkelt attraksjon fra time til time i løpet av en gitt dag.

Total Views: 178 ,