5 Lover du må kjenne til før du reiser til Florida

Har du tenkt deg en tur til Disney World, har du kanskje allerede startet planleggingen. Du har kanskje begynt å se på datoer, reiseplaner og kostnader. Men det er noen ting du kanskje ikke har tenkt på før du drar til Florida. Mens Disney har mange av sine egne regler og retningslinjer som du må følge på turen din (som for eksempel ingen løping i parkene), har Florida mange lover som vil gjelde for deg. Så her er fem lover i Florida som du må overholde.

Det er ulovlig å forstyrre fred og ro

Vi prøver alle bare å ha en magisk tid i Disney World. Det betyr at du må oppføre deg på en måte som også lar andre nyte tiden sin. Ifølge Florida-lov 877.03 er det en overtredelse å «utføre handlinger som er av en slik art at de kan forderve allmennhetens moral, eller krenke allmennhetens følelse av anstendighet, eller påvirke roen og stillheten til personer som kan være vitne til dem, eller engasjere seg i tumulter eller slåssing, eller engasjere seg i slik atferd som utgjør brudd på freden eller uordentlig atferd.» Denne loven ser ut til å dekke MANGE mulige scenarier. Kort sagt, ha det gøy og vis vanlig menneskelig anstendighet. Vær klar over at det er mange andre mennesker rundt deg som bare prøver å ha det gøy på det mest magiske stedet på jorden.

Ikke mat alligatorene

Det er ikke så mange steder i USA der vi må fortelle deg om denne loven, men i Florida er det en reell bekymring. Ja, ville alligatorer lever i Florida og til og med i Disney World, og ja, det er mulig at du kan se dem. Så hvis det skjer, sørg for at du ikke mater dem! Dette er en ekte lov, ikke bare en Disney World-regel. Ifølge Florida-lov 372.667 er «mating eller lokking av alligatorer eller krokodiller ulovlig.» De mest sannsynlige stedene du kan støte på disse karene er i eller nær vann. Så det kan være en god idé å holde avstand fra innsjøene med mindre du har en legitim grunn til å gå nær dem. Denne loven er på plass av en veldig god grunn. Hvis alligatorer konsekvent mates av mennesker, kan de slutte å være redde for mennesker og i stedet se på mennesker som en matkilde. Det er en god tommelfingerregel å ikke mate ville dyr generelt. Det kan skade evnen deres til å overleve i naturen uten støtte fra mennesker, eller du kan bli deres neste måltid (slik som med alligatorer).

Hold deg unna telefonen mens du kjører

De fleste amerikanske stater har lover som gjelder telefoner og kjøring. I noen stater er det ulovlig å bruke telefonen i det hele tatt (snakke eller tekste) med mindre du bruker et Bluetooth-enhet. Floridas statlige lover forbyr bruken av telefonen din til tekstmeldinger mens du kjører. Florida-lov 316.305 sier, «En person kan ikke betjene et motorvogn mens han manuelt taster inn eller skriver inn flere bokstaver, tall, symboler eller andre tegn i en trådløs kommunikasjonsenhet eller mens han sender eller leser data på en slik enhet for formål med ikke-lydbasert mellommenneskelig kommunikasjon.» Så dette forbyr mer enn bare tekstmeldinger; det inkluderer også enhver form for skriving du kan gjøre på telefonen din, som å taste inn et telefonnummer eller til og med velge en kontakt. Loven kan tolkes på en måte som høres ut som om det er greit å snakke i telefonen, så lenge du ikke tastet inn mens du betjente kjøretøyet. Så å svare på et anrop eller taste inn nummeret før du kjører, kan teknisk sett være lovlig.

Det er ulovlig å ha en åpen beholder med alkohol i kjøretøyet ditt

Denne loven kan høres ut som en selvfølge. Men i noen stater er det helt lovlig å ha en åpen beholder i kjøretøyet mens du kjører det. I Florida er det IKKE tilfelle. Florida-lov 316.1936 sier veldig enkelt, «Åpne beholdere med alkoholholdige drikkevarer i kjøretøyer er forbudt.» Denne loven dekker både sjåføren og passasjerene i et kjøretøy som beveger seg eller er stasjonært på veien. Det er noen unntak fra denne regelen, men generelt, hvis du kjører ditt eget personlige kjøretøy med en vanlig førerkort, kan du ikke ha en åpen beholder med alkohol i kjøretøyet.

Du må ha frontlyktene på i regnet

Det kommer gjenre en skur eller to hver dag i Florida. Hvis du planlegger turen din, men aldri har vært i Florida før, må du være forberedt på det. Denne naturens regel gjelder først og fremst i sommerhalvåret. Så hvis du er ute og kjører i Florida, må du ha lysene på hvis det regner. Florida-lov 316.217 sier at «en kjøretøyoperatør er pålagt å bruke lysene sine under enhver situasjon med regn, røyk eller tåke.» Uavhengig av om det er dag eller natt, hvis det regner, er røykfullt eller tåkete, må du altså slå på lyset! Å ikke gjøre det kan ende med at du får bot. Så sett bilens lysinnstilling på Auto, så slipper du å tenke mer på det.

Total Views: 144 ,