Ekspert spår at Disney World vil bygge en femte park

Disney har store ambisjoner for fremtiden, inkludert planer om å bruke hele 60 milliarder dollar på å utvide parkene og cruisevirksomheten sin. I Disney World ser vi allerede at en del endringer og oppdateringer er underveis – Tiana’s Bayou Adventure overtar for Splash Mountain, The Country Bear Jamboree oppdateres, Dinoland USA forsvinner til fordel for noe vi ennå ikke helt vet hva er, pluss at en utvidelse i Magic Kingdom kan være på trappene. Men en ting Disney World-fans har lengtet etter i lang tid, er en femte park. Vel, det kan faktisk godt være en mulighet for nettopp det.

Universal Orlando har nettopp sluppet mange nye detaljer om sitt Epic Universe. Den nye parken vil inneholde fem nye temaland, med fem nye restauranter, pluss to nye hoteller i nærheten. Dette vil skape stor konkurranse for Disney World, kanskje den største siden Universal Orlando åpnet, og Disney bygde Hollywood Studios (den gang kalt Disney-MGM Studios) for å konkurrere, tilbake i 1989.

Nå spår eksperter imidlertid at Disney kanskje endelig ønsker å gå i gang med å bygge en femte park for skikkelig å kunne konkurrere med Universal, spesielt med Epic Universe som åpner i 2025. Spekulasjonen om en femte Disney World-park har vært sterk lenge. Animal Kingdom – den fjerde Disney World-parken – åpnet i 1998, og Disney-fans har siden den gang spurt seg «hva blir det neste?». I stedet for å kunngjøre en femte park, har imidlertid Disney begitt seg ut på utvidelser og transformasjoner i sine eksisterende parker – «New Fantasyland» Magic Kingdom-utvidelsen som åpnet i 2012, i tillegg til Pandora i Animal Kingdom i 2017, åpningen av Toy Story Land og Star Wars Galaxy’s Edge i Hollywood Studios i 2018, og en transformasjon av store deler av EPCOT, som skal være fullført i år.

Moana – Journey of Water, Disneys nyeste attraksjon.

Men tidlig i 2023 bekreftet Disney at en femte temapark for Disney World i det minste var på tegnebrettet, da det ble inkludert i en omfattende arealbrukplan godkjent av Reedy Creek Improvement District (som er det tidligere navnet på det spesielle distriktet som styrer mesteparten av Disney World-landet. Nå mere kjent som Central Florida Tourism Oversight District og kontrolleres av et styre utnevnt av Floridas guvernør, i stedet for av Disney, som tidligere). Planene som ble godkjent i januar i fjor, tillater bygging av en ekstra «stor» temapark og to ekstra «mindre» temaparker.

Disney fortsetter samtidig å antyde store planer. På D23 Expo (en stor Disney-sponset fan-konvensjon) i 2022 snakket Disneysjefene om fremtidige ideer for å utvide Magic Kingdom for å inkludere Coco, Encanto og/eller et «Villians-land», og en endring av Dinoland U.S.A. i Animal Kingdom. Deretter i september 2023 fortsatte de å fortelle om utvidelser og endringer i forbindelse med Destination D23 fan-samlingen i Orlando. Disney Imagineer Bruce Vaughn sa at fremtidige utvidelsesplaner for Magic Kingdom er de «største noensinne» for parken. Disneysjefene bekreftet under denne paneldebatten at tilleggene ville inkludere attraksjoner, restauranter og mer – i en skala som ligner på Star Wars Galaxy’s Edge-prosjektet. Og vi så konsepttegninger for omdannelsen av Dinoland U.S.A. til et land med tema Tropical Americas.

Mulig utvidelse i Animal Kingdom, der Dinoland USA er i dag.

Men ingen av det nye Disney har vist oss de siste årene er for en potensiell femte temapark. Likevel tror mange at en kunngjøring vil komme snart. «Du vil se en stor kunngjøring. … De skal legge til en femte park,» sa Dennis Spiegel, eier av International Theme Park Services, til Orlando Sentinel. Og som sagt, Disney har lovet å akselerere kapitalinvesteringene i parkene og cruisevirksomheten. «Vi har en rikdom av uutforskede historier å bringe til liv på tvers av virksomheten vår,» sa Disney Parks, Experiences and Products Chairman Josh D’Amaro. Disney bekreftet også i en uttalelse at Disney Parks har over 1000 mål med land for mulig fremtidig utvikling. Vi vet også at det fortsatt er ganske mye ubebodd land i Disney World. Mens noe av det landet ikke kan utvikles eller er satt av for bevaring, er det fortsatt mye som sitter i «reserve» for fremtidig utvikling.

MEN, bare så det er sagt Disney har IKKE bekreftet noe om en potensiell femte park, men med den mengden penger som er lovet til temaparkene, har selskapet garantert store planer, inkludert planer for Disney World.

Total Views: 56 ,