50 Disney World «hemmeligheter»

Under finner du 50 tips som du kan dra nytte av hvis du skal besøke Walt Disney World.

Bestill en tidlig frokost
Restauranter som Crystal Palace og Cinderella’s Royal Table tilbyr frokostreservasjoner før Magic Kingdom åpner hver dag. Mens Magic Kingdom vanligvis åpner for alle rundt klokken 09.00, har disse spisestedene vanligvis bord tilgjengelig fra klokken 08.00.

Hvis du tilfeldigvis får tak i en av disse super-tidlige bordene, vil en Cast Member sjekke reservasjonen din ved parkinngangen og deretter slippe deg inn i Magic Kingdom før alle andre, og det er noe spektakulert med å gå inn i en nesten tom Main Street USA og få en klar utsikt over Cinderella Castle FØR du må dele denne utsikten med tusenvis av andre gjester (Så sørg for å ta noen bilder mens du kan!).

IKKE Prioriter Rides ved inngangen til parken
Gå lengst inn i parken for å still deg i kø for en attraksjon som du VET kommer til å bli travel senere på dagen? Litt avhengig av hivlken park du er i, så kan du få kjørt to-tre attraksjoner med minimal ventetid. NB! For at dette skal fungere MÅ du være der når parken åpner.

Vet hvor du skal gå… Når du MÅ
Hvis du f.eks. står i laaaang kø til Rise of the Resistance i Galaxy’s Edge, er det ingen toaletter inne i køen. Vannfontener hvis du er tørst, men hvis det motsatt er tilfelle, så er det dessverre ingen toaletter i køen. Så hva gjør du da? Er det bare å knipe igjen?

Nei, ikke helt! Hvis du kommer over en Cast Member i køen, gi dem beskjed om hva som skjer. De skal kunne hjelpe deg til en av nødutgangene slik at du kan bruke fasilitetene «backstage».

Men det er faktisk en attraksjon som har et toalett midt i køen. Flight of Passage er den eneste attraksjonen som kan tilby dette.

Kjør attraksjoner i de «stengte» områdene av Epcot
Hvis du kommer til Epcot i tide for åpningen, blir du kanskje overrasket over hvordan morgenene fungerer her. Selv om EPCOT teknisk sett åpner kl. 09.00, åpnes World Showcase (den delen med alle land-paviljongene) ikke offisielt før kl. 11.00 – noe som betyr at du ikke kommer til å kunne handle og spise deg rundt paviljongene før om ytterligere 2 timer.

Men selv når paviljongene er i ferd med å våkne om morgenen, kan du allikevel oppleve attraksjonene i paviljongene fra kl. 09.00. Så det betyr at du kan komme til parken og gå rett til «Frozen Ever After» i Norge eller «Remy’s Ratatouille Adventure» i Frankrike.

«Stack» dine Lightning Lane-reservasjoner
En av Disney Genie+-reglene som kan være mest forvirrende, er også den mest nyttige.
Her er regelen:
Selv om du normalt bare kan lage én «Lightning Lane»-reservasjon om gangen, kan du lage en ny like etter at:
A) Du har brukt den forrige, eller
B) Det har gått 120 minutter siden du sist lagde en «Lightning Lane»-reservasjon. Hva som enn skjer først.
NB! Husk at de 120 minuttene ikke starter å telle ned før parken åpner, så hvis du booker en Lightning Lane kl.syv om morgenen og parken ikke åpner før klokken ni, vil du ikke kunne reservere en ny Lightning Lane før klokken elleve.

Denne 120 minutters regelen kan være essensiell for å få flere «Lightning Lane»-reservasjoner på en enkelt dag. La oss si at klokken er 10 på morgenen, og du får en «Lightning Lane»-reservasjon for Slinky Dog Dash. Returtiden du får er ikke før klokken 15:00 – som fortsatt er fem timer unna. MEN på grunn av 120 minutters regelen kan jeg lage min neste «Lightning Lane»-reservasjon fra klokken 12, selv om jeg ennå ikke har kunnet bruke Slinky Dog-reservasjonen min, og klokken 14 kan jeg booke enda en. Det betyr at jeg kan ha flere «Lightning Lane»-reservasjoner til enhver tid i løpet av dagen.

Introduser førstegangkjørende for de rolige berg-og-dalbanene
Det er superspennende når barnet ditt endelig er høy nok til å begynne å kjøre berg-og-dalbanene for «store barn», men sørg for å introdusere dem forsiktig for denne nye verdenen av berg-og-dalbaner. Hvis du tar dem med på noe som f.eks. Expedition Everest med en gang – og de blir helt traumatisert av det – kan du fort slite med å få dem med på noe annet resten av turen.

De tre beste berg-og-dalbanene du kan ta med nye ryttere på, som vil hjelpe dem med å bli vant til mer spennende attraksjoner, er:

  • The Barnstormer i Magic Kingdom
  • Seven Dwarfs Mine Train i Magic Kingdom
  • Slinky Dog Dash i Disney’s Hollywood Studios

Disse attraksjonene har fortsatt noen morsomme svinger og små bakker, men de tar deg ikke med på store nedturer eller sender deg av gårde i en 0-60 mph-rakettfart. Når du har testet det med en eller to av disse, kan du begynne å venne dem til noen av de større berg-og-dalbanene – som Big Thunder Mountain Railroad, Space Mountain og Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind!

Planlegg for at du kommer til å bruke mer penger enn du tror
Det er to premiumdeler av Disney Genie-planleggingsverktøyet som du kan betale for å bruke på My Disney Experience App.

Den første er Disney Genie+
Genie+ koster fra $15 per person per dag og lar deg velge «Lightning Lane»-reservasjoner for å unngå hovedkøene for mange av attraksjonene du finner rundt i parkene. Hvis du kjøper Genie+ kan du begynne å lage reservasjoner (én om gangen) fra klokken 07.00. Når tiden for den reservasjonen er gått, kan du lage en annen reservasjon (og så videre). Eller du kan benytte 120-minutters-regeln (se over)

Den andre delen er Individuelle Lightning Lanes (eller den betal-per-ritt-funksjonen)
Ikke alle berg-og-dalbaners Lightning Lane vil være tilgjengelige gjennom Disney Genie+. For noen av de nyere og mest populære må Lightning Lane kjøpes separat. Du reserverer og betaler en egen avgift (som varierer basert på attraksjonens forventede daglige etterspørsel). Det er typisk en eller to attraksjoner i hver park som har individuell Lightning Lane. Reservasjoner for disse åpnes klokken 07.00 for de som bor på et Disneyhotell. For alle andre åpnes det for reservasjon samtidig med at parken åpner. Det er normalt ikke noe problem å få en individuell Lightning Lane reservasjon selv om du ikke bor på et Disneyhotell. Merk at Individuelle Lightning Lanes ikke påvirker valg og reservasjonsmuligheter for den vanlige Genie+.

Samle på dine ride-bilder
Gjester som kjøper Disney Genie+ i Disney World får gratis digitale PhotoPass-nedlastinger for attraksjonsbilder tatt på dagen for kjøpet! Dette inkluderer bilder på attraksjoner som Space Mountain, Slinky Dog Dash, Test Track, Expedition Everest og mange andre. Du kan også betale for bildene i etterkant, om du ikke har kjøpt Genie+. PhotoPass kan også kjøpes som et tillegg til Annual Pass.

Unngå forreste rad på Slinky Dog Dash
Sjelden vil du finne at man råder deg til å unngå det forrerste setet på en berg-og-dalbane. På Slinky Dog Dash i Hollywood Studios er det imidlertid litt annerledes. Slinkys gigantiske hode blokkerer nesten alt, så når du skal kjøre denne, la eventuelt en Cast Member få vite at du vil UNNGÅ rad én, om mulig, og de vil mest sannsynlig kunne hjelpe deg med det.

Bruk en 30-minuttersregel på karuseller som spinner
Du vil absolutt ikke ri på karuseller som spinner på en helt tom mage, men du vil heller ikke ri på dem rett etter at du har spist. I stedet, nyt et måltid, ta en spasertur, og kom deretter tilbake til disse attraksjonene senere. Hvis du er følsom for bevegelsessimulatorer, kan du til og med vurdere å bruke denne regelen på attraksjoner som Soarin Around the World, Flight of Passage, Star Tours og Remy’s Ratatouille Adventure.

Ellers kan reisesyketabletter være en god ide, om magen er ekstra sensitiv.

Øk intensiteten
Hvis du er en stor thrill-seeker, er dette et godt tips. Når det gjelder de fleste berg-og-dalbanene i Disney World – som Rock ‘n’ Roller Coaster, Big Thunder Mountain Railroad og Slinky Dog Dash – vil du ha en mye mer intens opplevelse hvis du sitter på den bakerste raden. Hvorfor? Fordi den første halvdelen av berg-og-dalbanen drar den andre halvdelen med seg, noe som gjør turen din mye villere.

Bruk «The Bag Trick»
Ryggsekker og vesker kan være veldig hendige å ha med i parkene. Men hva skal du gjøre med dem når du er på berg-og-dalbanene? De fleste av turene har et sted der du kan oppbevare tingene dine – som en liten lomme foran eller til siden av deg.

Men hvis du har tatt med en ryggsekkene av det mer kraftige slaget, vil disse små lommene ikke være til mye hjelp. Her kommer trikset: Når du først har satt deg, tar du håndtakene på ryggsekken din og henger hver av dem rundt knærne dine. Og … det er det. Det er alt du trenger å gjøre. Ønsker litt ekstra sikkerhet, sørger du for at føttene dine er i midten av de løkkebåndene.

Hvis du skal på flere turer med mye action etter hverandre, kan du vurdere å leie et skap. Du finner disse ved inngangen til parkene, samt i nærheten av vannattraksjoner som Kali River Rapids (men det vil koste deg omtrent $10-12 ekstra for en dag).

Spar tid før «Virtual Queue» åpner
Vil du kjøre TRON: Lightcycle / Run i Magic Kingdom? Da må du være tidlig oppe og rask på labben. Tomorrowlands nye høyhastighets berg-og-dalbane bruker Disney’s virtuelle køsystem – noe som betyr at for å kjøre denne attraksjonen, må du melde deg på den virtuelle køen gjennom My Disney Experience App klokken 07.00 eller 13.00.

Men å få tildelt et Boarding Group-nummer er ikke så enkelt som å trykke på noen få knapper på skjermen din og sikre plassen din. Så snart disse tidene er tilgjengelige, vil de fylles opp på SEKUNDER. Hvis du så mye som blunker for lenge, kan du gå glipp av muligheten.

Det ER en måte å hjelpe deg med å komme foran de andre gjestene og sikre veien til virtuell køsuksess. Fra kl. 06.00 kan du få tilgang til den virtuelle køen og få gruppen din satt opp på forhånd. På appen, under «Join Virtual Queue», finner du en knapp som sier «Confirm your party». Når du trykker på den knappen, vil appen finne personene som er tilknyttet kontoen din.
Du velger personene som skal kjøre TRON og trenger plass i den virtuelle køen, og til slutt trykker du på «Confirm party».
Deretter sendes du til en skjerm som gir deg mer informasjon om hva neste skritt vil være når de virtuelle køene blir tilgjengelige. Når kl. 07.00/13.00 slår, kan du oppdatere siden og klikke på «Join Queue» for å få et boardinggruppenummer så raskt som mulig.
Hvert sekund teller virkelig når det kommer til disse virtuelle køene – så ikke ta dette ekstra trinnet for gitt!

Besøk Animal Kingdom ETTER kl. 14.00
Det faktum at Animal Kingdom er parken som stenger tidligst av de fire parkene, kan faktisk gi deg en fordel. For mange som tenker å Parkhoppe (ekstra tillegg med mulighet for å besøke en annen park etter kl. 14), vil velge Animal Kingdom som sin første park for dagen. Deretter, etter kl. 14.00 – vil de «hoppe» til en annen park. Siden mange da forlater Animal Kingdom etter kl. 14.00, vil køene på attraksjonene begynne å synke. Så en tur som Flight of Passage – som normalt kan ha en ventetid på 120+ – kan faktisk falle til et mer rimelig nivå.

Fest i parkene etter de har stengt
Hvorfor stå i kø i løpet av dagen … når du kan gå rett på attraksjonene om kvelden/natten? Gjennom året tilbyr Disney begrensede tidspunkter for separat prisede After Hours-arrangementer i flere av parkene.

Disse arrangementene er begrenset til et svært begrenset antall gjester, noe som betyr at køene for turer under disse nattlige festene ofte er betydelig kortere. After Hours-arrangementene – som tilbys i Magic Kingdom, Disney’s Hollywood Studios og EPCOT – kan du henge i parkene tre timer etter at de har stengt for alle andre. Under disse arrangementene vil du også få gratis snacks – som popcorn, Mickey-is og utvalgte drikker.

Det er også tematiske After Hours fester – som Mickey’s Not So Scary Halloween og Mickey’s Very Merry Christmas i Magic Kingdom, samt H2O Glow Nights i Disney’s Typhoon Lagoon – som vil la deg ikke bare være i parkene LENGER for å dra nytte av de kortere køene, men OGSÅ la deg oppleve ekstra aktiviteter og temaarrangementer som finner sted under disse sene nattfestene. Disse tematiske festene har ikke så store begrensninger på antall besøkende, men du vil allikevel oppleve betydelig kortere køer enn på dagtid.

Billetter for After Hours vil også la deg komme inn i parkene tre timer før arrangementet starter – på den måten kan du få litt dagslys-parktid, uavhengig av om du har en vanlig enkeltdagsbillett eller ikke.

Lær hvordan du bruker et TRON-skap
Du kommer ikke til å kunne ha med deg vesken din på den nye Tron: Lightcycle/Run berg-og-dalbanen i Magic Kingdom – og det er på grunn av måten setene fungerer på.

Du kommer til å kjøre denne berg-og-dalbanen som du ville sykle en sykkel – noe som betyr at du ikke vil ha NOEN plass til å plassere en veske mellom bena dine. Det er en liten luke på toppen av lightcyclen der du kan oppbevare mindre gjenstander – som telefonen din – men ellers må du bruke TRONs gratis skapsystem.

Før du kommer til området for pålasting av kjøretøyet, vil du bli henvist til skapene der du midlertidig oppbevarer de større gjenstandene dine. For å åpne et skap, skanner du bare MagicBandet ditt eller parkbilletten din. Det er en god idé å huske hvilket skapnummer du valgte, men selv om du ikke gjør det, er det en liten berøringsskjerm til siden der du kan skanne MagicBandet/parkbilletten din – og den vil fortelle deg hvilket skap som er ditt.

Hvis du ved et uhell legger parkbilletten din i skapet, må du bare finne en TRON Cast-medlem, og de vil kunne åpne det for deg. (Men du MÅ beskrive hva som er INNE i skapet først.)

Sett pris på «underdogene»
Sett pris på Disney’s mer bortgjemte turer. Ikke bare gir de deg nesten ingen ventetid (under normale omstendigheter), men de er fortsatt veldig morsomme å oppleve.

Her er noen av underdog-turene som du kan velge å kjøre, istedenfor å vente timer i kø for noe mer «populært»:

I Magic Kingdom
Gå inn i Fantasyland! Her finner du en håndfull turer med minimal ventetid, inkludert Mad Tea Party, Under the Sea: Journey of the Little Mermaid, og It’s a small world. I Tommorowland har du attraksjoner som PeopleMover og Carousel of Progress.

I Epcot
Du har flere turer som normalt ikke vil ha for lange køer. Turer som Gran Fiesta Tour, Journey Into Imagination, The Seas with Nemo and Friends og Living With the Land er avslappende og har vanligvis korte ventetider.

I Disney’s Hollywood Studios
Her er det er lenger mellom attraksjoner med kortere køer – men dine beste sjanser for kortere ventetider vil være med attraksjoner som Star Tours og Alien Swirling Saucers.

I Disney’s Animal Kingdom
Ventetidene er ikke forferdelige her (med mindre du er i Pandora – World of Avatar). Men hvis du VIRKELIG vil ha en kort ventetid på en tur – ta en reise om bord på Wildlife Express! Denne lille toget tar deg til Rafiki’s Planet Watch – et sted der du kan besøke en dyrepark, utforske Conservation Station og til og med tegne sammen med Disney-kunstnere i Animation Experience.

Bytt riders
Mange gjester vet fremdeles ikke at denne gratis muligheten i det hele tatt eksisterer – men hvis du er en forelder eller foresatt med yngre barn som ikke oppfyller alle de forskjellige høydekravene, kan det være greit å vite litt om Rider Switch-programmet

Rider Switch er en måte for en familie med minst to omsorgspersoner å kjøre en attraksjon sammen. Hvis det er et yngre medlem i gruppen din som ikke kan (eller ikke vil) ri, må du bare be om en Rider Switch med det Cast-medlemmet som står ved inngangen til turen.

Det fungerer slik: Person 1 kan kjøre (enten alene eller med resten av gruppen) mens Person 2 venter med den eller de som ikke skal kjøre. Deretter, etter at den første delen av gruppen er ferdig, kan Person 2 som ble igjen nå bytte med Person 1 uten å måtte vente i kø igjen. (Person 2 kan også ta med en annen gjest, slik at de ikke trenger å ri alene), dvs. at en av de soom kjørte første gangen kan få kjøre en gang til, uten å måtte stå i den lange køen.

Slutt å vente i manipulerende køer
Disney’s kø-ventetider kan være bedragerske. Husker du de undervurderte turene vi snakket om tidligere – de som du vanligvis bare venter 10-15 minutter på, hvis ikke mindre? I travle perioder av året har vi sett at de samme turene har ventetider så høye at vi kunne ha besteget dem som et fjell.

Så følg med på ventetidene i tiden før turen din, og finn ut hvordan de vanlige køene vanligvis ser ut. På den måten blir du ikke lurt til å stå i lang kø for en opplevelse som vanligvis har liten eller ingen etterspørsel. Du kan studere ventetider på My Disney Experience App. Noen attraksjoner har fallende ventetid senere på dagen, vil også andre turer som ender opp med toppunkt i midt til sen ettermiddag, falle senere. I mellomtiden kan du f.eks. se en forestilling, handle, nyte et måltid og ikke bare kaste bort hele dagen din med å vente, vente, vente….
Forbered deg på travle dager hvis du ferierer når alle andre er der. Da kan være lurt å investere i Disney Genie+

Ta på spillmentaliteten
Når du går om bord i Millennium Falcon: Smugglers Run i Galaxy’s Edge, er du ikke bare på en tur … du er i et videospill. Enda mer hvis du har fått oppgaven som pilot. Å styre Falcon er en absolutt ære – men det er også den mest stressende opplevelsen du vil ha på en Disney-attraksjon.

De to pilotene har to forskjellige kontroller – piloten på venstre side styrer om skipet går til venstre eller høyre, mens piloten på høyre side styrer om skipet går opp eller ned.

Hvis du ikke er glad i videospill, kan opp- og nedkontrollene for høyre pilot være forvirrende. Og det er fordi skipet bruker OMVENDTE kontroller. Så når du trekker opp på kontrollspaken, vil skipet faktisk gå NED, og når du trekker ned, vil skipet fly OPP.

Hvis du er nervøs for å potensielt krasje denne vrakhaugen gjentatte ganger, kan du kanskje være bedre med styringskontrollene til venstre og høyre i stedet. (Der venstre er venstre og høyre er høyre.)

Be om de beste Soarin’-plassene
Soarin ‘Around the World i Epcot er en favotrittattraksjon for mange, men hun er ikke perfekt. Hvis du ikke er kjent med Soarin ‘, er dette et flysimulatorritt som bruker en buet skjerm for å lage illusjonen av hanggliding uten å bruke 3D-teknologi. Og det fungerer ganske bra … for det meste.

Men hvis du ender opp med en av plassene på siden, kan utsikten din ende opp med å se mindre 3D ut og mer som om du har drukket for mange drinker rundt World Showcase. Og det er fordi den buede skjermen kan få bildene til å bli forvrengt. VELDIG forvrengt.

Så hvordan kan du forhindre det: Når du står i kø, la en Soarin’-Cast-medlem vite før de tildeler deg en rad at du foretrekker Concourse B. Det setter deg midt i attraksjonen og gir deg den beste opplevelsen.
Og hvis du vil forbedre turen ENDA MER (og du er ikke veldig redd for høyder eller noe), be om den første raden. Radene er vertikalt stablet, noe som betyr at rad to og tre ikke bare er lavere, men har også dinglende føtter som delvis hindrer utsikten.
Å be om en bestemt seksjon betyr ikke nødvendigvis at du også vil være garantert den seksjonen, men Cast-medlemmene prøver sitt beste for å imøtekomme. Du må kanskje bare vente litt lenger før du kan gå om bord.

Få berg-og-dalbanene til å føles ENDA RASKERE
Tidligere var vi innom det å sitte på bakre rad av en berg-og-dalbane, og hvordan det kan gjøre opplevelsen enda mer spennende? La oss øke intensiteten noen hakk til. For utendørs berg-og-dalbaner kan det hende at tur på kveldstid, etter at det har blitt mørkt, er MYE bedre enn en på dagtid.

Ta for eksempel Slinky Dog Dash. Ikke bare vil en nattlig gjennomkjøring hjelpe deg med å hoppe over å måtte stå i den svettende køen i varmen på dagen (som kan være helt forferdelig), men når du rir Slinky om natten, vil du kunne se HELE Toy Story Land-området opplyst med alle regnbuelysene.

For Big Thunder Mountain Railroad har du egentlig motsatt situasjon – som også kan være like morsom. Sporet smelter sammen med natten, så du kan ikke se hvor du kjører like godt – noe som gir deg flere av Space Mountain-vibberne. (Det blir ikke like svart som Space Mountain, men det vil fortsatt være ganske mørkt og mye mer uhyggelig.)

Og ikke minst med den nye Tron: Lightcycle/Run. Du har en så kalt LIGHT GRID du får lov til å kjøre rundt – som ikke vil bli opplyst om dagen.

Unngå Carnotaurus (eller … ikke?)
Det er to typer mennesker i denne verden: De som vil unngå å stå ansikt til ansikt med en menneskespisende carnotaurus, og de som synes det er helt topp. Når du kjører Dinosaur i Disney’s Animal Kingdom, vil det være et øyeblikk mot slutten av turen når bilen din kommer ansikt til ansikt med en carnotaurus.

Hvis du vil ha full effekt av dette ganske intense øyeblikket, skal du sitte helt til høyre i første rad. Imidlertid, hvis du kjører med noen yngre og mer skvetne for denne type skrekkøyeblikk, vil du at de skal sitte helt til venstre i bakerste rad.

Selv om ansatte ikke alltid vil kunne imøtekomme disse preferansene, er det alltid en god idé å spørre dem før du går om bord. De vil gjøre sitt beste for å sørge for at du er fornøyd med turen!

Utnytt Disney Resort-fordelene!
Hvis du planlegger å bo på et Disneyeid hotel – må du utnytte de fordelenene det gir deg, for å maksimere tiden din i parken. Det er spesielt to fordeler du må se etter:

Den første er Early Theme Park Entry Benefit – der ALLE Disney World hotelgjester kan gå inn i enhver av de 4 parkene 30 minutter før deres offisielle åpningstid! Den andre er The Extended Evening Hours Benefit – der Deluxe Resort-gjester (og KUN Deluxe Resort-gjester) kan være i utvalgte parker i opptil to timer ekstra på utvalgte kvelder. Når Extended Evening Hours er tilgjengelig, pleier de vanligvis å skje på EPCOT på mandager, Magic Kingdom på tirsdager/onsdager og Hollywood Studios på torsdager. Hollywood Studios Extended Evening Hours er vanligvis de mest begrensede, så sørg for å ta en titt på Disney Worlds tidspunkt- og hendelseskalendar på nettsiden deres før turen for å se om du kan tilpasse disse fordelene med besøket ditt.

Start køen ved tauet (rope drop) i Magic Kingdom:
Å ankomme tidlig kan være spesielt gunstig for Magic Kingdom. Hvis du ikke stoler på Disney-bussene for å få deg til inngangen, må du parkere og deretter ta enten monorailen eller fergen fra Transport- og billettsenteret til Magic Kingdom. Denne ekstra reisen kan ta rundt 30 minutter eller mer og kan potensielt spise opp tiden din for attraksjonene hvis du ikke ankommer tidlig nok.

Ikke få panikk hvis en attraksjon ikke er umiddelbart tilgjengelig:
Noen attraksjoner er kanskje ikke alltid operative tidlig om morgenen. For eksempel kan Tower of Terror i Hollywood Studios være «midlertidig utilgjengelig» om morgenen ganske ofte. Dette kan skyldes vedlikehold eller andre problemer. Vær fleksibel med planene dine og bruk My Disney Experience App for å holde deg oppdatert om attraksjoners tilgjengelighet.

Dropp de andre «luftkarusellene»:
I Disney World er det fire «luftkaruseller» (haruseller som går rundt og rundt, hvor du sitter ytterst på en arm som går opp og ned), med tre av dem i Magic Kingdom (Astro Orbiter, Dumbo the Flying Elephant og Magic Carpets of Aladdin) og en i Animal Kingdom (Triceratops Spin). Selv om de har ulike temaer, er de i utgangspunktet nestne nøyaktig den samme attraksjonen. Velg en som passer dine preferanser. Dumbo tilbyr for eksempel en unik innendørs lekeplass i køen for barna.

Gå rundt i de EKTE drivhusene i EPCOT:
Hvis du kjører Living With the Land i Epcot, kan du ikke utforske hagene og drivhusene noe nærmere. Imidlertid kan du gjøre det ved å ta Living With the Land: Behind the Seeds Tour, som gir deg en nærmere titt på Disney’s plantedyrkingsteknikker. Denne turen koster $35 per gjest, og kan reserveres på forhånd på Disney Worlds nettside eller du kan bestille på stedet, dersom det er tilgjengelighet.

Støtt dine favorittattraksjoner:
Du kan vise frem dine favoritt Disney World-attraksjoner med stolthet ved å kjøpe en attraksjonstema-t-skjorte i en av butikkene i Disney World.

Hopp over showene:
Vurder å hoppe over parader og nattlige show som Festival of Fantasy Parade i Magic Kingdom eller Fantasmic på Disney’s Hollywood Studios hvis det betyr mer for deg at du kan kjøre populære attraksjoner med kortere ventetider i løpet av den tiden.

Ring på Chewie:
På Millennium Falcon: Smugglers Run kan du endre standardguiden fra Hondo Ohnaka til Chewbacca hvis alle seks passasjerene samarbeider for å bytte. Følg disse spesifikke trinnene før turen starter for å gjøre Chewbacca til din guide for flyturen.

  1. IKKE aktiver posisjonen din umiddelbart slik du vanligvis skal gjøre det.

Du må nemlig utføre noen knappe- eller joystick-handlinger før du trykker på den store, blinkende aktiveringsknappen.

  1. Ta plass og fest beltet, slik at Cast-medlemmet kan gjennomføre deres pre-flight sjekk.

Det å feste beltet før du prøver å låse opp Chewie-modus påvirker ikke muligheten din til å låse opp den hemmelige modusen.

  1. Instruksjoner for pilotene

Hver posisjon kan gjennomføre låseoppsettet uavhengig av de andre, men vi starter med pilotposisjonene fordi instruksjonene deres er litt annerledes enn for de andre posisjonene. Piloter, sett joysticken i ekstrem posisjon. For piloten til venstre betyr det å sette joystick enten helt til venstre eller helt til høyre. For piloten som sitter til høyre, betyr det å enten sette joystick helt opp eller helt ned.

Når joystick er i ekstrem posisjon, hold den i den posisjonen og trykk deretter på aktiveringsknappen for å aktivere posisjonen din. Pilotene er ferdige.

  1. Gunners og Engineers (Skyttere og ingeniører)

Skyttere og ingeniører har en relativt enkel oppgave. Ved siden av hver stol er det en skjerm. Alt du må gjøre hvis du er en ingeniør eller en skytter, er å trykke OG HOLDE inne en av de hvite knappene rett ved siden av skjermen. Mens du holder inne den hvite knappen, kan du deretter trykke på aktiveringsknappen din.

Sørg for at alt dette er gjort før Cast-medlemmet sjekker sikkerhetsbeltene og trykker på bekreftelsesknappen sin. Det betyr at selv om det ikke er nødvendig for alle gjester å utføre låseoppdraget samtidig, bør dere alle være raske nok til å fullføre oppgaven på 5-10 sekunder.

Det er alt! Hvis alle gjorde det riktig, skal du høre Chewbaccas stemme gjennom hele turen i stedet for Hondo Ohnakas stemme.

Leke deg gjennom køene:
Bruk Play Disney Parks-appen for å spille interaktive spill og aktiviteter som er spesifikke for attraksjonen du venter i kø for. Den tilbyr solo- og flerspiller-spill for å hjelpe deg å holde tiden i køene.

Registrer kjøretøyet ditt FØR det er for sent:
På Test Track i Epcot kan du tilpasse ditt eget SIM-kjøretøy i køens designstudio. Registrer kjøretøyet ditt ved å skanne MagicBandet eller parkbilletten din i påstigningsområdet rett før det er tid for ombordstigning for å nyte det konkurransepregete elementet av turen.

Hopp i køen FØR parken stenger:
Du kan stille deg i kø for en attraksjon rett før parken stenger og fremdeles ha muligheten til å kjøre den, så lenge du går inn i køen før den offisielt stenger. Ventetider om rett før stengetif er noen ganger oppgitt høyere enn de egentlig er, så du kan også få en kortere faktisk ventetid.

Finn Single Rider-køene:
Hvis du reiser alene eller med en gruppe som er villig til å dele seg for å spare tid i køen, finnes det Single Rider-køer på utvalgte attraksjoner

Både fyrverkeri OG berg-og-dalbane!
Her er endaen grunn til at kvledskjøring i mørket er fantastisk. Magic Kingdom-attraksjoner, som Seven Dwarfs Mine Train, Big Thunder Mountain Railroad og Astro Orbiter, kan gi deg en helt unik utsikt over fyrverkeriet ved Cinderella Castle. Men du må time besøket riktig.

Fyrverkeriet varer vanligvis i omtrent 15 minutter. Så hvis du ser at køen for Big Thunder Mountain nærmer seg 30 minutter, og fyrverkeriet skal til å starte, kommer du sannsynligvis til å gå glipp av showet. Men hvis du hopper i køen omtrent 20 minutter før showet begynner, kan du kanskje få til en av DE kuleste turene på Big Thunder Mountain noensinne.

Tjen en høy poengsum!
Ikke bare kjør Toy Story Mania i Disney’s Hollywood Studios… DOMINER det. Dette galleri-skytespillet belønner deg ikke bare med poeng basert på flaks. Det handler om teknikk og å vite nøyktig hvilke mål som gir deg de fleste poengene.

Her er et par av strategier som vil hjelpe deg med å raskt samle inn mange poeng.

Strategi en: Dytt reven av hønsehuset. Jeg vet at dette høres litt slemt ut, MEN når du er i den første låven i køen, vil å skyte reven gi deg tonnevis av nye mål med høy poengsum å treffe.
Strategi to: Få en ring kastet rundt ALLE de små grønne romvesenene samtidig. Selv om du konkurrerer aktivt mot medpassasjeren din, må dere samarbeide for å oppnå dette. Hvis dere gjør det, vil scenen endre seg til en robot med åpen munn som lar deg skyte så mange ringer som mulig for 1 000 og 2 000 poeng hver.

Sjekk prognoser for ventetider
Gå til alternativet Tip Boards på appen din, velg parken du besøker for øyeblikket, og velg listen «Attraksjoner og show». Deretter blar du ned til turen du vil vite mer om.

På høyre side av attraksjonen trykker du på lenken «se detaljer». Dette åpner en ny skjerm som viser en graf over hva estimerte ventetider vil se ut hver time i løpet av dagen. Selv om disse estimatene kan endres, kan grafen gi deg en god idé om når kølinjene forventes å være lavere… eller skyte i været og være på sitt travleste.

Kjør Kilimanjaro Safaris når alle dyrene er ute
Kilimanjaro Safaris i Disney’s Animal Kingdom er den eneste attraksjonen i Disney World hvor du vil kunne se massevis av levende, pustende, ikke-animatroniske dyr på en enkelt tur. Men siden disse dyrene er ekte – og ikke bare programmert for å underholde deg – vil denne safarituren være annerledes hver gang.

Hvis du vil ha best sjanse for å se flere dyr ute og aktive under turen din, unngå å dra på safari under den verste varmen på dagen. Men når det er kjøligere ute – som om morgenen og rundt skumringen – vil du sannsynligvis se flere dyr som går rundt. Med det sagt, foretrekker forskjellige dyr forskjellige tidspunkter på dagen – så du kan se visse dyr når solen stiger og helt forskjellige dyr når solen går ned. Og så er det noen dyr som elsker regnet. Så hvis du vet at det kommer til å regne litt, vet du hvilken tur du kan kjøre etterpå.

Pass på stengninger
Oppgraderinger og oppussinger skjer jevnlig i Disney World. Men det som er bra er at de nesten alltid blir annonsert i god tid før de faktisk skjer. Du kan sjekke oppussingsplanene på Disney Worlds nettside.

Unngå å kjøre toget på feil tidspunkt
Walt Disney World Railroad er en avslappende måte å utforske Magic Kingdom på, fra komforten av toget ditt (og gi føttene en veldig nødvendig pause i mellomtiden).

Hvis du tilfeldigvis kjører dette lokomotivet under Festival of Fantasy-paraden, er det stor sjanse for at du kan bli stoppet på sporene (bokstavelig talt)! Toget må stoppe på Main Street, U.S.A. for å la hele paraden krysse gjennom baksiden – og det tar fort 15 minutter. Festival of Fantasy-paraden finner sted i Magic Kingdom to ganger daglig, klokken 12 og 15 – selv om showtidene alltid kan endre seg pga. dårlig vær!

Gjør Buzz Lightyear stolt
Du har allerede lært hvordan du kan få masse poeng i ett Toy Story skytespill. Så hvorfor ikke lære hvordan du kan mestre et annet? I Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin i Magic Kingdom skal du samle poeng for å bli en galaktisk helt. Men for å klare det, må du vite hvor målene med de høyeste poengene gjemmer seg på denne turen. Så her er de tre målene du bør se etter:

Mål nr. 1 er plassert i det første rommet. Ser du den gigantiske roboten? Sikte på målene inne i armene for å tjene 100 000 poeng.
Mål nr. 2 finnes når du går gjennom Star Tunnel. Prøv å treffe kroppen til romskipet for ytterligere 100 000 poeng.
Mål nr. 3 er på Zurgs skip. Det er et mål på bunnen av skipet hans som du vil treffe, som er verdt 25 000 poeng.

Vær på utkikk etter «Plot B»
Mickey and Minnie’s Runaway Railway er en sjarmerende, og litt kaotisk mørk tur uten skinner i Hollywood Studios med en ganske enkel historie. I løpet av forhåndsshowet vil du lære det grunnleggende premisset: Mikke, Minni og Pluto er på vei til en fin og avslappende piknikferie på Runnamuck Park. Men ting blir litt kaotisk når togfører Langbein dukker opp! Mens Mikke og Minni krysser jernbanesporene, blir Pluto og piknikkurven deres kastet ut av bilen, og deretter lander en kremkake i røykrøret til damplokomotivet. Dette får Langbein til å miste kontrollen, og toget krasjer inn i stasjonen rett bak filmruten! En morsom effekt som symboliserer overgangen din fra den virkelige verden og inn i tegneserieverdenen.)

Når du er på turen, fortsetter Goofys ingeniørsprell å sprite opp tingene. Etter at Mikke og Minni ved et uhell kolliderer med en sporveksel, blir alle lokomotivets vogner sendt av sted på sine egne individuelle turer. MEN….hvis du bare følger med Mikke og Minni gjennom hele turen, vil du FULLSTENDIG gå glipp av at Plot B finner sted (som har Pluto i hovedrollen).

Pluto og piknikkurven blir som sagt kastet fra bilen under forhåndsshowet? Under turen har nemlig Pluto nå gjort det til sitt ultimate oppdrag å gjenforene Mikke og Minni med denne kurven full av godsaker, noe som viser seg å være ganske en utfordring. Med andre ord, hold øynene åpne for vår gule hundevenn mens du er på turen. På den måten kan du få en helt annen side av denne ganske bisarre historien.

Søk om en DAS-pass
Dett er ikke for alle, men det er VIKTIG å vite om hvis du – eller noen du reiser med – vil trenge ekstra assistanse eller tilrettelegging. Disney’s Disability Access Service (DAS) er tilgjengelig for gjester med funksjonshemninger som vil hindre dem, eller gjre det vanskelig å stå i kø i lengre perioder.

Slik fungerer DAS-passene:

Gjester kan registrere seg for DAS på besøksdagen ved å gå til Guest Relations i den parken du er i. Hvis du blir godkjent vil du i My Disney Experience-appen få mulighet til å reservere returtider til alle attraksjoner som har en oppgitt køtid. Du vil da få en returtid tilsdvarende oppgitt køtid, minus ti minutter. Når returtiden din kommer går du til Lightning Lane-inngangen og skanner Magic bandet eller parkbilletten din. Du må altså vente like lenge som alle andre, men slipper å gjøre det i selve køen. Merk at du kun kan reservere tid for en og en attraksjon, MEN så fort du har skannet inn på en attraksjon kan du velge returtid for en ny attraksjon.

Ikke prioriter feil reservasjon
Det kan komme en tid der en av Lightning Lane-reservasjonene dine kolliderer med en reservasjoner på en restaurant. Hvis det skjer… prioriter restauranten. Hvorfor? Av flere grunner:

Grunn nummer én: Hvis du ikke møter opp til reservert tid i restauranten – og du ikke avbestilte minst 2 timer før reservasjonstiden – vil du bli belastet en avgift på 10 dollar per person for ikke å møtt opp. Det vil det ikke koste deg noe hvis du går glipp av returtiden for Lightning Lane.
Grunn nummer to: Restauranter vil prøve å holde bordet ditt minst 15 minutter ETTER returtiden hvis du er sen, etter det vil du miste reservasjonsplassen din fullstendig. For Lightning Lane kan du vanligvis snakke med et cast-medlem ved attraksjonens inngang, forklare situasjonen, og de vil mest sannsynlig la deg bruke Lightning Lane allikevel.
Og grunn nummer tre: Det er mye enklere å endre en Lightning Lane! Hvis du finner et annet returtidspunkt på My Disney Experience-appen, som fungerer bedre med timeplanen din, har du muligheten til å endre Lightning Lane til dette nye tidspunktet!

Total Views: 52 ,