Å parkere ved Magic Kingdom kan være komplisert

Av alle parkene i Disney World er det Magic Kingdom som kan gi deg mest «moro», bare ved å prøve å komme dit. Noe som i hovedsak skyldes TTC (The Transportation and Ticket Center). Her parkerer du nemlig om du skal besøke Magic Kingdom, men TTC ligger faktisk et godt stykke unna Magic Kingdom. Nå skal du få vite alt du trenger å vite når du parkerer ved Magic Kingdom, og det er faktisk en del!

Å kjøre bilen din til Disney World og måtte parkere på en parkeringsplass er ikke noe nytt, selv om det uansett føles som om du parkerer en million mil unna inngangen. Men TTC er virkelig digert, og det er ganske annerledes enn i de andre parkene, så la oss gå gjennom hva du vil møte når du kommer dit!

Først og fremst, i motsetning til de andre parkene som har parkeringsplassen sin rett ved siden av inngangen (slik at du kan ta parkeringstoget eller gå rett inn på egne ben), samler Magic Kingdom alle gjestene sine i et virkelig stor parkeringsplass, oppdelt i mange deler, som er over en mil unna inngangen! Etter å ha betalt for parkering ved innkjøringen, vil du bli dirigert til enten «Heroes» eller «Villians» parkeringsområde.

Hold utkikk etter skiltene som forteller deg hvilken seksjon du har parkert i, og nummeret på asfalten som forteller deg hvilken rad du står på. Et lite tips: Skriv ned navnet på området («Heroes» eller «Villians») og parkeringsseksjonen (f.eks. «Mulan» eller «Scar»), samt nummeret på raden din i notatappen på telefonen din, fordi det kommer til å være en utfordring å prøve å huske hvor du parkerte når du returnerer mange timer senere. Du kan også bruke My Disney Experience-appen, som har en egen funskjon for å lagre stedet du har parkert.

Du har nå to alternativer til å ta deg videre fra der du har parkert – enten gå på bena eller ta en toget til hoveddelen av TTC, med sikkerhetskontrollen. Vi vil anbefale å hoppe på et av parkeringstogene som stopper rett ved der du parkerte bilen din. Toget vil så slippe deg av ved TTC der du altså først må gjennom sikkerhetskontrollen. Her kan du også kjøpe billetter.

Reklame/shopping

Disney World-slottet i LEGO

LEGOs Disneyslott inneholder 5 minifigurer og har en detaljert fasade med mange Disney-inspirerte elementer. Slottet er over 74 cm høyt, 48 cm bredt og 31 cm dypt, og inkluderer over 4000 LEGO-brikker.

Les mer og kjøp HER

Mellom deg og Magic Kingdom ligger nå en stor innsjø. Så nå har du igjen et par valg. Du kan gå rett frem og ta Monorailen rundt sjøen, eller ta til venstre og ta båten over sjøen, til hovedinngangen. La oss begynne med ferjebåten siden det er et enkelt alternativ som er flott hvis du liker vannet og en fin bris. Båtene kommer vanligvis med 10-20 minutters mellomrom, men de har ikke en fast tidsplan. De går i skytteltrafikk frem og tilbake over sjøen og har plass til et tonn med gjester

Ønsker du isteden å ta Monorailen, så har du igjen to alternativer – Express Monorail direkte til Magic Kingdom, eller Resort Monorail som tar gjester til Magic Kingdom langs en linje som også stopper ved noen av hotellene som ligger rundt sjøen, på vei til hovedinngangen. Et godt tips kan være å ta Resort Monorail, hvis det er mye kø, spesielt når du skal hjem igjen. Den har ofte ganske mye kortere kø.

Som om ikke dette var nok finnes det enda et alternativ for å komme seg over til Magic Kingdom, som du f.eks. kan benytte dersom noen av de andre alternativene ikke opererer eller det er veldig lange køer. Da vil du kunne ta buss over til Magic Kingdom, noe som garantert vil være raskere, men kanskje litt kjedeligere. Faktisk finnes det også et fjerde alternativ, nemlig å ta stien rundt vannet, på vestsiden. Det er en ganske lang tur, så det er sjeldent et fristende alternativt. Det blir gjerne mer enn nok gåing i løpet av dagen uansett.

Så når du skal hjem igjen er det viktig å gå på det toget som tar deg til det parkeringsområdet du har parkert på. Som tidligere nevnt er de to parkeringsområdene «Heroes» og «Villians». Her kommer de notatene vi snakket om tidligere til god hjelp.

Dette var kanskje mye informasjon, men forhåpentligvis gjør det ting litt enklere ved ditt neste besøk til Magic Kingdom.

Total Views: 33 ,