Disney World skjerper regler for å unngå misbruk og køsniking

Hvis du skal til Disney World snart, kan det være overveldende å ta inn all informasjon og alle regler og muligheter. For mange er «Disability Access Service» (DAS) et viktig alternativ å vurdere. Disney har lenge hatt et rykte for å være et tilpasningsdyktig feriemål for familier som har et bredt spekter av helsemessige eller ernæringsmessige behov å ta hensyn til, og DAS-systemet er bare et av de verktøyene som hjelper familier med å få den Disney-ferien som passer for deres familiebehov. Disney har nettopp kunngjort at DAS-systemet vil gjennomgå noen viktige endringer.

Disability Access Service (DAS) er designet for å imøtekomme gjester, og deres familier, som har vanskelig for å tolerere lange ventetider i en konvensjonell kø, på grunn av en funksjonshemming. Tjenesten lar deg planlegge en tilbakekomsttid som er sammenlignbar med den eksisterende ventetiden i køen for den gitte attraksjonen. Når en tilbakekomsttid er tildelt, kan du slappe av eller benytte deg av andre tilbud i parken mens du venter, i motsetning til å vente i køen. Når du så innløser en tilbakekomsttid, kan du bestille en annen tilbakekomsttid for samme eller en annen attraksjon.

I tillegg til det tradisjonelle DAS-systemet, har Disney nylig introdusert DAS Advance. Under DAS Advance-videokonferansen kan du velge og bestille opptil 2 DAS Advance-valg for hver dag du skal besøke parken. Valgene er gyldige bare for bruk på datoen og innenfor en valgt time. Hvis du ikke forhåndsregistrerer deg for DAS, vil du ikke være kvalifisert for å motta DAS Advance-valgene.

Med DAS vil personen registrert i systemet kunne få tilbakekomstider for seg selv og sin gruppe – opptil seks personer. I det minste er det slik det har vært tidligere. Når du er registrert for DAS, er det gyldig i 60 dager.

Så … hva endres?

Fra og med 20. mai vil DAS gjennomgå flere endringer. For det første vil Disney samarbeide med Inspire Health Alliance, for å kvalitetssikre prosessen og sørge for at kun de som har rett på denne type tilrettelegging, får det.

Etter det vi forstår vil Disney muligens være noe strengere i forhold til hva som kvalifiserer for tilgang til DAS, men dette er foreløpig noe uklart. Det ser også ut til å bli sånn at alle må registrere seg på forhånd, via en videosamtale. Forhåpentligvis vil dette da også være tilgjenglig for personer fra andre land enn USA.

Reklame/shopping

Nakkevifte – USB-oppladbar med 3 justerbare hastigheter og raskere nedkjøling. Perfekt for varme parkdager

Oppgradert bladløs design for trygg bruk
Rask kjøling på bare 3 sekunder med 360° vifte
Tre hastighetsinnstillinger
Lang batterilevetid (4-16 timer)

Les mer og kjøp HER

Videre vil størrelsen på gruppen som kan være med personen som har tilgang til DAS, endres fra seks personer til bare «nærmeste familie», eller en gruppe på totalt fire personer. For eksempel, hvis du har et DAS-pass og besøker parken med seks familiemedlemmer, vil alle kunne stå i kø med deg. Imidlertid, hvis du besøker parken med seks av vennene dine, vil bare fire av dem kunne stå i kø med deg. Hvordan reglene vil være for en kombinasjon av familie og venner er foreløpig ikke klart.

Etter de nye reglene vil man ikke kunne ta DAS for en ny attraksjon før det har gått ti minutter etter at man brukte den forrige, dvs. tidspunktet man skannet seg inn på attraksjonen. Tidligere har man kunnet gjøre dette direkte etterpå. Nå må man altså vente ti minutter ekstra.

Reglene for DAS Advanced, hvor man kunne velge to attrakasjoner på forhånd, vil også endres. Når det nye systemet er på plass, vil denne muligheten kun bli gitt til de som har faktisk behov for det. For det meste vil derfor besøkende som er kvalifisert for DAS, IKKE være kvalifisert for denne fordelen.

En av de mer nyttige oppdateringene er at gyldigheten av DAS vil bli utvidet fra 60 dager til 120 dager. Så når du er registrert i DAS-systemet, trenger du ikke å registrere deg igjen på ytterligere 120 dager.

Til slutt vil det bli innført en nydefinert prosess for «tilbake til kø» for personer som kanskje må forlate køen en stund for å slippe å stille seg bakerst i køen igjen.

Det er fortsatt en del ting som er ganske uklart i forhold til disse endringene. Fullstendige detaljer om prosessen blir kanskje ikke tilgjengelige før de nye endringene innføres den 20. mai, men vi vil oppdatere dere hvis vi får flere detaljer.

Total Views: 25 ,