Oppdatering på DAS-endringer

Disney Worlds Disability Access Service (DAS), er utformet for gjester som har vanskeligheter med å vente i lange køer på grunn av en funksjonshemming. Disney har kunngjort endringer og innskjerpelser av DAS. Fra og med 20. mai innleder Disney et samarbeid med Inspire Health Alliance for å forbedre kvaliteten på tjenesten og sikre at bare de som virkelig trenger tilrettelegging får tilgang til den. Endringene inkluderer strengere kvalifiseringskriterier, obligatorisk forhåndsregistrering via videosamtale, og begrensninger på gruppestørrelsen som kan dra nytte av DAS. Nå har vi et nytt hint om hvordan endringene vil se ut.

Fra og med 20. mai vil gruppestørrelsen reduseres fra seks til «nærmeste familie» eller maksimalt fire personer. Den nye regelen begrenser også tilgangen til å velge kø for en ny attraksjon med DAS før det har gått ti minutter siden forrige bruk. Reglene for DAS Advance, som tillot forhåndsvalg av to attraksjoner, vil begrenses til de som virkelig trenger det. Gyldighetsperioden for DAS vil imidlertid utvides fra 60 til 120 dager, og det vil være en ny prosess for å komme tilbake i køen for de som midlertidig forlater den. Disse endringene er ment å forbedre effektiviteten og rettferdigheten i DAS-systemet.

Endringen for DAS vil gjelde både for Disney World i Florida og Disneyland i California. Nå har Disneyland oppdatert ordlyden på nettsiden sin i forhold til hvordan det som heter «Rider Switch» skal benyttes. «Rider Switch» er en tjeneste som gjør det mulig for en gruppe eller familie å bytte på å kjøre en attraksjon uten å måtte stå i kø to ganger, dersom en eller flere i gruppen ikke kan eller vil kjøre. Den første delen av gruppen står i den vanlige køen og når de er ferdig kan den neste gruppen benytte hurtigkøen (Lightning Lane) for å kjøre.

Oppdateringen kan tyde på at Disney vil ha flere av de som i dag bruker DAS til isteden å benytte Rider switch. Rider Switch-tjenesten vil dermed utvides slik at flere gjester vil kunne bruke tjenesten. Det er uklart om gjester må søke om dette, eller om alle gjester vil kunne benytte seg av det.

Reklame/shopping

Perfekt for besøk i Disneyparkene

Engangs regnponchoer er rimelige, tar liten plass og kan kastes når regnskuren er over.

Disse regnjakkene er laget av miljøvennlig PE-materiale, 40% tykkere enn vanlige ponchoer, og garanterer full vanntetthet med forseglede sømmer. De passer alle – menn, kvinner, jenter og gutter – og er ideelle for Disneyturer, camping og mye annet. Ponchoene er pakket individuelt, enkle å ta med i ryggsekken eller vesken, eller bare i lommen

Les mer og kjøp HER

Følgende står å lese på Disneylands hjemmesider, og det er naturlig å tro at også Disney World vil endre ordlyden tilsvarende etter hvert:

Rider Switch vil være tilgjengelig for en gjest som:

  • Ikke oppfyller kravene for å gå om bord
  • Har en tjenestehund som ikke kan gå om bord på attraksjonen eller ikke ønsker å bruke en tilbudt hundekennel
  • Ikke kan vente i køens varighet og trenger at et annet medlem av følget venter for dem
  • Ikke kan vente utenfor køen alene og velger å ikke kjøre
  • Trenger tilgang til toalettet for hyppig eller uventet bruk
  • Elementer i den ordinære køen kan utløse angst eller følelse av klaustrofobi eller lignende
  • Foretrekker å sitte og vente utenfor køen på grunn av mobilitetsbekymringer og foretrekker å ikke bruke et mobilitetsredskap

Dette ser altså ut til å bli tilbudt som en løsning i stedet for DAS for å håndtere forhold som krever hyppig toalettbruk, angst eller lignende. De andre gjestene i følget vil vente i køen, få utstedt en Rider Switch-pass og deretter kan gjesten med funksjonshemninger gå gjennom Lightning Lane.

Den nye teksten fremhever spesielt gjester som kan slite med angst, klaustrofobi og hyppig toalettbruk, noe som tyder på at disse sannsynligvis ikke lenger vil kvalifisere for DAS, slik de har gjort tidligere. Muligens er dette noen av tilstandene som kan ha overbelastet dagens system.

Dette kan muligens være et godt alternativ for mange gjester, men kanskje ikke for alle og det kan også bli komplisert med mindre grupper eller gjester som reiser alene.

Total Views: 35 ,